Els jocs de paraules a la secció d’esports

El tractament de la informació per part dels mitjans de comunicació és al segle XXI jutjat, sense compassió, pels màxims crítics que pot haver: els lectors. Les xarxes socials s’han convertit en l’antiga denúncia que es feia cap als diaris en forma de cartes de lectors. Però també, en blocs com aquest, hem de fer ressò de les relliscades que cometen deontològicament “els grans” posseïdors del quart poder.

El País va publicar el passat 14 de març una història sobre la delicada situació personal de l’atleta Jimmy Thoronca, natural de Sierra Leone i resident al Regne Unit. Fa referència a la tràgica infància per la que va haver de passar fins que va aconseguir convertir-se en un velocista professional d’èxit del seu país. El seu tiet va morir fa poc d’ebola mentre ell estava en una cursa de Glasgow. Dies més tard, va ser arrestat després de perdre el seu passaport per tenir el visat caducat. Les autoritats britàniques tenien intenció de retornar-lo al seu país.

El diari The Guardian en conèixer la història comença una campanya de micromecenatge online per ajudar-lo a aconseguir diners. Explica també “el dur moment pel que va haver de passar vivint al carrer i que si no tenia èxit com a esportista marxaria al seu país a ajudar els necessitats”.Però d’aquí a titular, “El ‘homeless’ que corrió mas rápido que el ébola”, trenca amb determinats principis deontològics i afecta al judici del gust.

Durant la mateixa setmana, a La Razón es podia llegir una crònica amb un desafortunat titular “Rubén maltrata al Madrid”. Fa referència a un jugador del Real Betis que va fer un hattrick i ho relaciona amb la seva imputació per agressió i amenaça a la seva exparella. Es poden veure sovint jocs de paraules a la secció d’esports per donar brillantor a les peces, però sempre es poden reformular d’una manera més apropiada.

Marta Moya

Anuncis
Els jocs de paraules a la secció d’esports

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s