Les eleccions d’Israel portada en els mitjans de comunicació internacionals

Les eleccions del 17 de març a Israel estan presents en l’agència informativa des de fa diverses setmanes. El discurs del primer ministre Benjamin Netanyahu als Estats Units, les campanyes estrafolàries de les forces polítiques i les possibles estratègies i pactes entre partits per tal d’aconseguir formar govern a la Knesset han estat al punt de mira dels mitjans de comunicació tant espanyols com en l’àmbit internacional.

En aquest àmbit no sorprèn que la portada de l’edició digital del New York Times faci referència a les eleccions i al possible empat entre el Likud de Netanyahu i el  Bloc Sionista de centre-esquerra de Herzog. Encara que actualment les relacions entre els Estats Units i Israel són les més fredes de la història, és evident que el resultat aquestes eleccions tindrà repercussions directes en la política americana, el soci principal de l’Estat d’Israel.

nyt

La posició de Gran Bretanya envers el conflicte ha estat més pròxima a Palestina, cal recordar el passat d’aquesta com a colònia britànica. És indubtable però, la trascendència dels comicis electorals actuals. Al diari de referència del país, The Guardian, les eleccions celebrades avui han ocupat la portada de l’edició digital amb una fotografia de Herzog, el màxim opositor de Netanyahu. A més a més, s’ha inclòs una peça perfil del candidat del centre-esquerra, I. Herzog i una cobertura especial amb actualitzacions minut a minut.

theguardianA Alemanya, la portada de Der Spiegel mostra un vídeo amb l’empat dels candidats segons el sondeigs i Il Corriere de la Sera també li dedica la portada.

derspiegel

ilcorriere

En l’àmbit espanyol el diari digital ElPaís.com, seguint la seva estructura de doble columna en una banda les hard news i a l’altra les soft news, col·loca les peces sobre les eleccions en primera posició. La notícia sobre l’empat fins al moment, la crònica exhaustiva de la situació feta pel corresponsal sobre el territori, Juan Carlos Sanz a Jerusalem i finalment, l’entrevista feta a l’analista de la informació internacional del mateix diari José Ignacio Torreblanca, explicant els punts calents que haurà d’afrontar el proper primer ministre.

Sigui quina sigui la posició dels països respecte el malhauradament denominat “etern” conflicte de l’Orient Mitjà, és indubtable la trascèndencia d’aquestes eleccions i la importància del paper de l’Estat d’Israel al món.

el pais

Anuncis
Les eleccions d’Israel portada en els mitjans de comunicació internacionals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s