La gihad sexual per telecinco un dissabte a la nit

Per Àlex Sánchez

Telecinco va emetre aquest dissabte Un Tiempo Nuevo, un programa presentat per Sandra Barneda que, entre d’altres elements com una entrevista a l’Esperanza Aguirrre o en Jorge Javier Vázquez, incloïa un debat i una “investigació” sobre el que anomenen “gihad sexual”. Perplex em vaig quedar amb molts aspectes del programa que vaig tenir la sort de poder gaudir en directe des de casa. Intentaré exposar un resum dels punts que més em van sobtar.

En primer lloc, es repassa una llista de noies menors d’edat que, a través d’un grup de whatssap han mostrat interès per la branca radical de l’islamisme; resumeix les joves prototip de ser captades com a noies d’occident, “de bellesa contrastada”, amb estudis però sens expectatives laborals que han pogut trobar els seus captadors per qualsevol fòrum de cuina, roba o tendències, ja que són espais que les dones fàcilment visiten.

amira

No només viuen en un constant procés d’estigmatització (els joves són fàcilment captables i les dones troben la informació pels llocs esmentats, que no per un fòrum de cotxes), si no que sembren constantment el caos. En primer lloc, engeguen una enquesta: “Creu vostè que el gihadisme islàmic s’ha convertit en una amenaça per Espanya?”. La gent vota per sms, però la Sandra ja avança que guanya el SÍ per un 93%.

sandrabarneda

El més cridaner del programa, però, és el “reportatge” on  una periodista convidada al plató, Virginia García Martínez visitala Cañada de Hidúm a Melilla, o “Cañada de la muerte”, com ells ho anomenen. Segons la Sandra, es un “vivero de captación” y segons la reportera, “pasear se convierte en un vertadero peligro”. Fan servir la càmera oculta, una pràctica qüestionada com a font periodística, i engrandeix el contingut amb frases com “La tensión crece por momentos; En el barrio se percibe el miedo”.

Pregunta a les noies musulmanes: “¿Os han intentado captar por internet?”, al que elles contesten que no. Els pares es mostren preocupats pels seus fills, però la dona pot caminar tranquil·lament pel carrer, no com avançaven en un principi.

En últim lloc, afegeixen morbo a la investigació amb imatges difoses dels terroristes i frases com “Este niño de la imagen que ha perdido toda su inocencia podria ser el hijo de Samira, la joven detenida”.

Featured image

Morbo, insensibilitat o frivolitat són adjectius que em vénen al cap després de veure el programa, però el judici de cadascun es individual. Ara bé, no tindrà alguna cosa a veure que Telecinco estigui immers en una sèrie de televisió sobre els combatents contra la gihad?

Anuncis
La gihad sexual per telecinco un dissabte a la nit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s