Els silencis mediàtics surten de nou a la llum

Júlia Regué-. “Informar amb llibertat, fàcil de dir i d’escriure però cada cop més difícil de fer”. Així presenta David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, el verkami que ha engegat Mediacat per tal de fer realitat l’edició de l’Anuari dels silencis mediàtics de 2014 en paper i renovar l’Observatori crític dels mitjans. Poder publicar un total de 12 reportatges sobres temes silenciats és tot un repte però aconseguir 15.000 euros per a fer-ho també.

El grup ja ha llançat a la xarxa un vídeo per a recaptar aquest xifra, que permetrà tirar endavant un projecte que cerca la seva consolidació tot i els entrebancs estructurals i sistèmics que impedeixen el llançament d’informacions independents que són silenciades per les institucions economiques i empresarials que mantenen els mitjans de comunicació.

L’Observatori crític dels mitjans Media.cat va nèixer fa sis anys com una publicació periòdica digital que pretenia analitzar les rutines i els tics de les informacions que emetien els mitjans. Després d’un any el seu llançament, sorprenien amb el projecte de l’Anuari dels Silencis Mediàtics, un recull de reportatges d’investigació periodistica que treuen a la llum temes que no han aparegut als mitjans de comunicació catalans.

Com ja ha avançat el Grup de Periodistes Ramon Barnils, la sorpresa d’aquesta edició és que el verkami permetrà millorar les condicions dels professionals, millorar la qualitat i la quantitat dels contiguts i afegir mètodes d’informació gràfica més avançats (inforgrafia, fotografia, etc.). Els 12 temes que sortiràn a la llum, però, segueixen encara a les fosques. Es preveu que la publicació s’esdevingui a meitats de maig.

“I,com passa a la xarxa, l’allau d’informació acabaria esdevenint soroll, que és l’altra cara del silenci. Hem de trencar el silenci però alhora també per fugir del soroll” David Bassa.

Anuncis
Els silencis mediàtics surten de nou a la llum

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s