DE LA XARXA AL JUTJAT

Per Àlex Sánchez

D’una brometa innocent a acabar denunciat i rebutjat per mig país. Aquest és el cas de Mario García Montealegre, el jove de 24 anys que el 22 de febrer va penjar un vídeo a Facebook tumbant d’una puntada i de manera gratuïta una noia a la Diagonal de Barcelona. La indignació pel brutal cop injustificat va provocar una reacció a Twitter per saber qui era l’home. Una busca i captura pràcticament; de fet, els propis mossos van demanar que la ciutadania ajudés a trobar el noi, fent difusió del vídeo.

La resposta ciutadana a la xarxa va ser enorme. Concretament cinc trucades senyalaven el noi de Talavera, que havia eliminat els seus comptes de Facebook, Instagram i Linkedin per evitar ser localitzat. Finalment ahir el jove va ser detingut per una denúncia de la dona colpejada, que va patir un esquinç. Està lliure amb càrrecs.

El cas és que l’enrenou causat fou generalitzat als mitjans. Els informatius d’Antena 3 anunciaven la notícia com una victòria, mostrant el vídeo fins a 3 vegades, un amb una dramàtica càmera lenta. Fins i tot ensenyaven imatges del noi al seu poble, destacant que està lliure. Per acabar, ensenyen la vorera on va ser colpejada la noia com “el lloc del crim”.

El titular de Telecinco a la web és “Libertad con cargos para el joven que pegó una brutal patada a una chica en Barcelona”. I el dia després, dia 4 de març, amb la cerca de la paraula “La Vanguardia” a Google, el primer que apareix és la noticia que el jove ja està detingut.

Featured image

Els fenòmens virals, com el succeït fa uns dies amb el vestit de la discòrdia, provoquen una resposta ciutadana que marca la agenda dels mitjans. I en aquest cas no va ser la curiositat si no la indignació ciutadana el que va engegar una busca i captura a Mario García. Ara bé, no estem en una situació d’un cert assetjament? Pagarà tota la vida el jove per la seva actuació injustificada?

Anuncis
DE LA XARXA AL JUTJAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s