L’interès del vestit

Per Carolina Añaños.

Des que la usuària de Tumblr Swiked va penjar una fotografia d’un vestit demanant-se si era blanc i daurat o blau i negre, el debat ha revolucionat les xarxes socials, convertint-se en trending topic. En menys de sis hores, la fotografia havia rebut 16 milions de “clicks”. Tant famosos com experts es van sentir atrets per la polèmica, i han aportat la seva visió. Els mitjans de comunicació tampoc s’han quedat enrere i, sens dubte, es tracta d’una de les notícies més llegides d’aquest cap de setmana.

No és que aquests darrers dies hagin estat exempts de notícies més rellevants: la mort per assassinat del líder de l’oposició extraparlamentària russa Boris Nemtsov, l’increment de la seguretat a Alemanya per por a atemptats per part d’islamistes radicals o la destrucció d’escultures del museu de Mossul per part de l’Estat Islàmic en són alguns exemples. Però, malgrat això, podem veure que, junt a aquestes informacions, molts diaris de referència a Espanya (El Periódico, El País, l’ABC, El Mundo o La Vanguardia, entre altres) han dedicat un o més articles a explicar el fenomen del misteriós vestit, a donar la resposta definitiva sobre el seu color i a buscar la raó científica que fa que alguns el veiem negre i blau i altres blanc i daurat.

Un dels criteris bàsics per triar les notícies a publicar és el grau d’interès que suscitarà en el públic. En aquest sentit, la meva companya Mireia Rom ja va publicar una entrada a principis de febrer denunciant la publicació d’articles sense interès informatiu que només pretenen crear audiència. Però, tal com ella deia, que la gent llegeixi aquestes “notícies freak” no significa que després es quedi a la pàgina per informar-se sobre notícies serioses.

Mariano José de Larra ja es lamentava al segle XIX de les preferències del públic, al qual titllava sarcàsticament d’ “il·lustrat”. Criticava que era versàtil, de gustos infundats i desinteressat per allò transcendent, i que la seva atenció anava volant de caprici en caprici. Dos segles després, se’ns podria considerar, com a públic, millors jutges que en la seva època? Potser, si es deixés de donar importància a “notícies” com el debat pel famós vestit, el públic s’interessaria directament pel contingut seriós d’un diari…

Anuncis
L’interès del vestit

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s