Les dones del Mobile World Congress

Berta Reventós.– Entre demà i dijous, Barcelona acollirà l’esdeveniment mundial en telefonia mòbil més important del sector, el Mobile World Congress (MWC). Situat a la Fira Gran Via de l’Hospitalet, el congrés espera aquest any una xifra rècord de 90.000 assistents. Tothom en parla, i els mitjans treuen fum: la majoria asseguren que és la cita més esperada de l’any, donat que suposa un impacte econòmic enorme en la capital catalana.

Durant quatre dies, la ciutat aboca tots els seus esforços en garantir el confort dels assistents. I és que l’any passat, el MWC va deixar gairebé 400 milions d’euros de beneficis a l’economia local: el consum augmenta, els hotels van plens, els restaurants s’omplen. L’economia es mou. Però les dones es queden al lloc de sempre.

Al congrés, s’hi troben representants de les marques més prestigioses del món, empresaris que promouen la innovació, i enginyers i científics que presenten les novetats en tecnologia i i+D. Però entre aquests, es veu més vestit i corbata que altra cosa. De fet, eldiario.es ja informava el 2012 que només un 9,78% dels conferenciants en aquella edició eren dones.

Quant a l’ocupació, és cert que la cita genera milers de contractes per obra i servei a joves que busquen uns diners extra. És cert que els nois poden fer de xofers, i que cobren xifres força generoses per fer-ho. I les noies? Fan d’hostesses. Però els nois poden fer d’hostes? Sí, i tant. Ara, les noies poden ser xofers? Doncs no. Potser hi ha clients que encara no estan acostumats a veure una dona al volant.

La cosa no s’acaba aquí: fora de la fira, els locals i clubs de striptease es veuen tan desbordats de feina que apliquen mesures excepcionals per a donar l’abast: amplien horaris, priven les treballadores dels seus dies de festa i fins i tot les promocionen amb flyers a l’entrada del congrés.

Xavier Trias, ferm defensor de l’esdeveniment i orgullós amfitrió, s’oblida d’aquesta cara de la moneda. I els mitjans, mentre duri el congrés, també. Només cal cercar “prostitución mwc” a Notícies de Google per veure que en parlen quatre comptats, i sempre d’edicions anteriors.

És tan poc creïble que congressos com el MWC provoquin només un impacte positiu en la ciutat d’acollida com paradoxal que l’esdeveniment que promou la innovació i que mira al futur menystingui les dones de tal manera que quedin relegades a una minoria conferenciant, a hostesses o a prostitutes.

Anuncis
Les dones del Mobile World Congress

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s