Sánchez, enfortit o debilitat? Opinió

MUNDOPAÍS

Xavier Puig i Sedano. Dimecres 11 de febrer Pedro Sánchez suspenia de funcions el secretari general del PSM (Partit Socialista de Madrid), Tomás Gómez. La desició va ser presa per evitar la mala imatge que, per Sánches, tenia Gómez després dels sobrecostos del tramvia de Parla, ciutat d’on el destituit n’era alcalde.

La noticia va copar les portades dels diaris editats a Madrid. Era evident que una desició com aquesta tidria conseqüències per a l’organització del PSOE, però quines?

Els diaris més llegits de la Península, el País i el Mundo, coincidien dijous en remarcar l’importancia d’aquest fet, però els adjectius denotaven que l’anàlisi de conseqüències no era coincident entre les dues capçaleres. D’una banda, El País manifestava que Sánches s’enfortia després d’haver fet fora a Gómez. D’altra banda, contrariament a El Páis, el Mundo consideerava que la desició “debilitava aún más al PSOE”.

Les divergènies d’opinió entre ambdós diaris es fa evident dia a a dia en el tarannà de noticies que publiquen o no, i el tractament que se’n fa a les editorials. Quin és el problema llavors? En aquesta ocasió, ambdós diaris situaven l’adjectiu opinatiu en portada, al titular de la notícia principal de l’obertura. Aquesta noticia presentada com a informativa del tema més important del dia, incloia doncs un element valoratiu que anava més enllà del simple anàlisi i entrava en el camp opinatiu sense avisar d’això al lector.

Anuncis
Sánchez, enfortit o debilitat? Opinió

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s