L’analista analitzat

David Carr segons els mitjans catalans i espanyols

Maria Rubal – El veterà periodista del New York Times, David Carr, va morir dijous amb només 58 anys. Cap a les 9 del vespre, hora de Nova York, va desplomar-se a la redacció. Tenia càncer de coll. Escrivia una columna setmanal on analitzava mitjans, periodisme i noves tecnologies de la informació, The Media Equation. Carr va ser addicte al crack, informació que era de domini públic després que ell mateix, després de rehabilitar-se, va publicar-ho en unes memòries.

Els mitjans d’arreu del món s’han fet ressò de la mort del periodista, començant pel propi The New York Times que va publicar el dia següent un obituari en portada, un repàs de la seva trajectòria i perfil personal de Carr.

També els mitjans catalans i espanyols han publicat la notícia. Marius Carol li va dedicar un article a La Vanguardia, on destina gairebé més línies al seu passat “tempestuós” que als seus mèrits professionals.  En el bloc Guerra Eterna, a eldiario.es, Iñigo Sáenz de Ugarte aprofita per recordar un missatge que transmetia Carr en els seus anàlisis: que “el periodista no és jutge ni fiscal ni encara menys botxí”. Només menciona el tema de l’addicció en una frase.

A l’ARA, Àlex Gutiérrez el va fer protagonista d’un Pareu Màquines, de crític dels mèdia a crític dels mèdia. Feia servir una anècdota per plasmar l’honestedat del periodista. Entre els pocs mitjans que se centren únicament en la vessant periodística de la vida de Carr hi ha l’ABC i La Razón, que publiquen dues peces gairebé idèntiques basades en informació d’Europa Press, on recullen l’opinió dels que treballaven amb ell.

Després de llegir totes aquestes informacions, el lector imaginarà Carr com un dels periodistes amb més talent de la redacció del New York Times, compromès amb la professió, exigent però just. I també com un home amb la veu ronca, un “personatge indomable”, reporter dels d’abans i ex-drogaddicte. Res que ell no hagués volgut.

Anuncis
L’analista analitzat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s