Diari ABC: portades o cartells de pel·lícules?

Maria Oliva Campabadal

Gairebé tots els diaris d’avui reflecteixen en les seves portades –en major o menor mesura– la notícia de l’enfrontament polític i la nova situació al PSOE arran de la destitució del líder madrileny del partit, Tomás Gómez, per part de Pedro Sánchez. El País obre amb el titular “Sánchez se fortalece y el PSOE sube al primer puesto en Madrid”. El Mundo, per la seva banda, ho enfoca des de la perspectiva oposada: “El golpe de mano de Sánchez en Madrid debilita aún más el PSOE”. La Razón ens mostra un titular més especulatiu obrint amb “Un sector del PSOE ve la mano de Rubalcaba tras el cese de Gómez”, mentre que al seu torn La Vanguardia també col·loca el tema en el seu titular principal amb un “Sánchez da un arriesgado golpe de mano en Madrid”.

L’ABC és el diari que dóna més importància a aquest tema, ja que ocupa la totalitat de la seva portada. No hi ha cap altra informació que l’acompanyi. En el seu cas, la posada en escena és molt més atrevida que en els altres diaris. Amb una foto gran de portada sencera, on s’hi veu el destituït Tomás Gómez en primer pla acompanyat pel candidat socialista a l’alcaldia de Madrid Antonio Miguel Carmona en segon pla, sembla més aviat un cartell cinematogràfic. El titular ajuda a accentuar aquesta sensació: “Guerra i rebelión en el PSOE”. Només l’anunci de l’angle inferior esquerre trenca una mica amb aquest plantejament de pel·lícula.

Guerra i rebelión en el PSOE abc 1

Hi ha altres exemples recents de portades de l’ACB, totes d’aquesta mateixa setmana, que també podríem equiparar a cartells cinematogràfics. És el cas de la portada de dimecres sobre el conflicte ucraïnès, on s’hi veu el cos d’una dona sense vida acompanyant el titular “Última oportunidad para la paz en Ucraina”. Es tracta d’una portada realment impactant que, tot i referir-se a una informació d’àmbit polític, fa servir una fotografia crua sobre les conseqüències de la violència. Dimarts, la portada anava dedicada a un informe del Tribunal de Comptes que denunciava la gestió deficient de les universitats. Amb lletres grans i a tota portada, l’ABC va apostar per “Descontrol en la Universidad”, cosa que recorda més al títol d’una pel·lícula que no pas a un titular principal d’un diari seriós.

Última oportunidad para la paz en Ucrania acb 2 Descontrol en la Universidad abc 3

Anuncis
Diari ABC: portades o cartells de pel·lícules?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s