Wanted: Juan Carlos Monedero

Berta Reventós – Com si es tractés d’una sèrie d’espies o d’una tafaneria pròpia de la premsa rosa, dimarts passat, 27 de gener, La Razón ocupava gran part de la seva portada amb una fotografia del “número tres” de Podemos, Juan Carlos Monedero. L’home, amb la cara mig tapada per un buff (potser per no ser reconegut, o potser per les baixes temperatures que es registren en aquestes dates a Madrid) apareix assegut a l’andana del metro, i es llegeix el titular: “Monedero se esconde en el metro”.

Gairebé convertint-lo, doncs, en una criatura estranya que s’oculta al subsòl per a no ser trobada, el diari afegia que els companys de Monedero l’havien excusat per no comparèixer davant la premsa, però que “La Razón lo encontró en una parada próxima a la sede del partido nada más terminar el acto”. L’olfacte no els va fallar.

Aquí hi ha una cosa que és clara: Monedero va escapolir-se d’una roda de premsa. Aquesta és una informació que molts estarien d’acord en no ignorar, donat que pot aportar informació sobre si un dels dirigents de Podemos està triant prioritzar o no la seva funció pública de cara a la premsa. Ara bé, hi ha un pas entre esmentar-la o convertir-la en portada.

Sembla que La Razón tingués una necessitat imperant de mostrar aquesta fotografia, amb cap valor informatiu, per poder dir “ho veieu, els de Podemos no són de fiar”. I menjar-se així mitja plana, passant per alt les vertaderes notícies del dia. Discutir sobre aquestes trivialitats semblaria més adequat per al plató de Sálvame Deluxe. Evidentment, les reaccions a les xarxes socials no es van fer esperar.

A nivell periodístic, (i sobretot des del punt de vista de l’estudiant) és curiós veure com es publiquen certes coses i, per dir-ho d’alguna manera, el diari es queda tan ample. I és que a la universitat, aquesta portada estaria, sens dubte, suspesa.

Anuncis
Wanted: Juan Carlos Monedero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s